Gå til hoved-indhold

Vores historie

Georg Berg A/S er stiftet af bygningsingeniør Georg Berg i 1974. Inden han blev selvstændig, arbejdede han fem år i et rådgivende ingeniørfirma i Slagelse. Disse år gav ham en stor indsigt i den teoretiske del af byggeriets mange facetter og discipliner og en god ballast i den udførende del inden for byggeri.
 
Hans uddannelsesmæssige baggrund og en lyst til at starte selv fik Georg Berg til at starte op som selvstændig tømrermester. Hans base var i første omgang i det private hjem. Garagen fungerede som værksted og græsplænen som oplagsplads, men inden for et år flyttede virksomheden i lejede lokaler. Og efterspørgslen var så stor, at lejemålet hurtigt blev udvidet fra 100 kvm. til 250 kvm.
 
I 1976 havde virksomheden vokset sig stor med 27 ansatte. Dette betød, at det igen var nødvendigt at finde større lokaliteter. Georg Berg valgte en tom ejendom på Tjørne Allé i Slagelse, hvor der tidligere havde været en trælasthandel. Efter en større ombygning af de 2200 kvm. bygninger, kunne virksomheden flytte ind i det nye domicil i foråret 1977.
 
Virksomheden blev startet som et enkeltmandsfirma. Efter nogle år blev det omdannet til et anpartsselskab med navnet "Tømrermester Georg Berg Slagelse ApS". I 1988 blev selskabet omdannet til et aktieselskab med det lettere og mere mundrette navn "Georg Berg A/S".
 
I 1978 blev tømrermester og bygningskonstruktør Henrik Andersen ansat, og først i 90’erne blev han aktionær i selskabet.
 
I 2000 blev sønnen Christian Berg, med en uddannelse som tømrer og et efterfølgende studium til bygningskonstruktør, ansat og efterfølgende også aktionær i selskabet.
 
I 2005 blev selskabsstrukturen ændret, idet der blev stiftet et holdingselskab med navnet ”Georg Berg Holding A/S”. Grundlæggerne var tre holdingselskaber med henholdsvis Georg Berg, Henrik Andersen og Christian Berg som hovedaktionærer.
 

Fra 2015 har Christian Berg overtaget ejerskabet 100 % og det er i dag Christian, der leder virksomheden.

 

Efter at have udført en del hovedentrepriser og totalentrepriser blev det besluttet at gå mere aktivt ind i disse forretningsområder. I dag omfatter virksomhedens opgaver projektering, opførsel og renovering af erhvervsbygninger, boliger og anlæg.

Georg Berg A/S er en af de førende byggevirksomheder på Sjælland. Virksomheden har klaret sig igennem store kriser for byggeriet – startende med den første oliekrise i 1976 – uden betydelige skrammer. Det har været muligt, fordi man har holdt fast i de allestedsnærværende værdier for virksomheden: kvalitet og ansvarlighed.

I dag specialiserer vi os i at bygge boliger og renovere klimaskærme - begge dele for den professionelle kunde.

Vi har opnået succes med at løse den svære udfordring det er at bygge gode boliger indenfor rammebeløbet for almene boliger. Når vi bygger 10 til 40 boligenheder af gangen, får vi skabt det flow, vi ønsker, således, at gentagelseseffekten gør det muligt for os at levere gode, billige boliger.

I en tid, hvor vi alle sammen arbejder på at begrænse vores co2 udslip, er klimaskærmen et af de nemmeste steder at minimere boligens co2 udledning. Ved udskiftning og efterisolering af klimaskærmen opnås store besparelser, uden at det påvirker kvadratmeterne i boligen. Når vi igangsætter en udskiftning af en klimaskærm, har vi altid meget stor fokus på, hvorledes vi kan skabe flow i arbejdet. Dette medvirker til, at beboerne får mindst mulig gene ved vores arbejde og bygherre får mest værdi for pengene.